Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Dalarna

Att resa i Dalarna är som att uppleva ett Sverige i miniatyr. Fjällen och den samiska kulturen, sjöarna och bergen, de röda stugorna, hantverkstraditionen och den spännande industrihistorien. Allt samlat på nära håll.

Dalarna finns det något att göra året runt och med ett brett utbud av aktiviteter för både stora och små finns alltid något nytt att uppleva. Här har vi samlat de mest populära upplevelserna så att ni enkelt kan upptäcka nya möjligheter för en aktiv semester i Dalarna.

Vandra i fjällen, längs pilgrimsled eller genom fäbodar i Dalarnas omväxlande landskap. Här är det alltid nära till en naturupplevelse och många vandringsleder går via vackra natur- och kulturlandskap.

Vare sig du föredrar att cykla fram på grusvägar genom natur- och kulturlandskap eller cykla mountainbike och downhill nedför desto brantare backar finns alla möjligheter att hitta din nivå på cykeläventyret.

 

Hotell

Garpenbergs Slott

Garpenbergs Slott

***
Garpenbergs Slott – Ett sagolikt slott i Södra Dalarna. Garpenbergs Slott är en ståtlig byggnad som är norra Sveriges största slott. Du får uppleva en unik atmosf...
Green Hotel i Tällberg

Green Hotel i Tällberg

****
Det genuina hotellet i hjärtat av dalarna Många av rummen har milsvid utsikt över Siljan, några har också egen bastu, öppen spis och bubbelbad. Hälften av rummen ...