Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Tossa de Mar

Tossa de Mar är en liten kustort som ligger längs kusten Costa Brava i Katalonien i Spanien. Här finns fina sandstränder i mysiga små vikar. Kusten runt orten är dramatisk och väldigt vacker.
Tossa de Mars mest kända strand är Playa Gran, den ligger vid foten av den gamla staden och har lugnt, klart vatten. Denna strand har EU:s blå flagga för rent vatten, den är även med på National Geographics lista över de 25 vackraste stränderna i världen.
Playa d’es Codolar är en annan vacker strand, det är en före detta fiskestrand med färgglada fiskebåtar på stranden. Även här är vattnet rent och viken passar sig perfekt för snorkling med mycket liv i vattnet.

En höjdpunkt i Tossa de Mar är den medeltida stadskärnan som är omgiven av en gammal mur. Strosa på charmiga kullerstensgator, titta på alla vackra byggnader och ät på mysiga restauranger med underbar utsikt. Gamla stan ligger uppe på en höjd, och på vägen upp slås du av oerhört vackra vyer över havet och kusten.

Tossa de Mar har ett medelhavsklimat. Det är som varmast på sommaren, över 30 grader på dagarna är inte ovanligt. Behagligast temperatur är på våren och hösten då det inte är riktigt lika varmt. Temperaturen i havet ligger i genomsnitt på över sköna 20 grader från och med juni och ända in i oktober månad. 

Hotell

Gran Hotel Reymar & Spa

Gran Hotel Reymar & Spa

från 11 890:-

Gran Hotel Reymar & Spa erbjuder direkt tillgång till stranden Playa de la Mar Menuda. På hotellet finner ni en utomhuspool, en bubbelpool, ett spa och tennisbanor. Hotellet erbjuder o...