Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Marbella

Namnet Marbella betyder vackert hav, vilket ju verkligen är ett passande namn. Marbella ligger på Spaniens södra kust, här finns flera vackra stränder som binds samman av en lång strandpromenad. Längs med strandpromenaden finns mysiga restauranger, caféer och tapasbarer.
Här finns en strand för alla, tex. Funny beach med roliga aktiviteter så som gokart och vattensporter. På Nikki beach kan du sippa på bubbel mellan doppen i havet. Bounty beach anses av många vara den vackraste stranden, med gångavstånd från centrum.

Marbella har en fin gammal stadskärna. Gamla stan grundades under romantiken, och här kan du promenera bland trånga små gränder och fina torg. Här finns många caféer och tapasbarer att välja på. Du kan strosa i många små butiker som säljer allt möjligt, som kläder, skor och inredning. Vill du inte hänga i gamla stan finns även en modernare del av staden, med breda gator och höga hus. Här kan du se mer av vardagslivet hos befolkningen. Även här finns restauranger och shopping att njuta av.

Marbella har ett milt medelhavsklimat, hit kan du åka året runt. Bäst är vädret dock på våren samt hösten. Sommaren kan bli väldigt varm, det är också då det är som mest turister i staden. För mindre trängsel och lite mer lugn och ro är vår eller höst att föredra. På våren blommar de vackra mandel – och körsbärsträden. På hösten är temperaturen i havet alldeles perfekt.

Hotell

Hotel BlueBay Banus

Hotel BlueBay Banus

****
Vackra Hotel Blue Bay Banús ligger i en stor grönskande trädgård nära sandstranden och havet endast en kilomenter väster om yachthamnen Puerto Banús. Här e...